Novi Sad
25.10.2010.
08:32 > 16:48
Republička Vlada se ni posle godinu dana nije izjasnila o predlogu Novog Sada da se društveno preduzeće "Novi Sad gas" preda na upravljanje Gradu.  
  • aleksandar pavkov

    23.11.2010 08:15
    blago nekim što nezna ništa o dp gasu-novi sad
    kako neki imaju hrabrosti da pišu komentare o gasu a neznaju kako izgleda prirodni gas. sada neka prođe ovako, drugi put neka im SPO plati za komentare
  • Milan

    26.10.2010 06:20
    Novi Sad - Beograd
    Nekada, za vreme "autonomaške" vlasti, na pruzi
    N.Sad-Bgd, voz je putovao 55 minuta. Sada, ili uopšte ne ide, ili put traje preko 2 sata. Slično je sa mnogim drugim zajedničkim republičkim poslovima, pa i sa uvozom i distibucijom prirodnog gasa, daljinskim grejanjem gradova i sl. Sve je pod kontrolom Demokratske stranke, a po malo vlasti dobijaju i njeni koalicioni partneri. Dok se , u Vojvodini, ne formira većinska vlast od strane neke ( bilo koje)vojvodjanske političke partije nema šanse da se bilo šta promeni. I dalje će "N.S.Gas" biti republiča firma, Novosadskom toplanom upravljaće SPO (čitaj DS), itd... Primera je bezbroj. Narode seti se, prilikom sledećih izbora, "jogurt revolucije" i probaj nešto stvarno da promeniš.
  • @Milan

    26.10.2010 06:17
    Secanje Vam je izbledilo
    Jeste za vreme "miloševićevske" vlasti "Novi Sad Gas" postao, od komunalnog javnog, republičko javno preduzeće. Jeste u to vreme vlast u Novom Sadu osvojila opozicija. Jeste u transformaciji iz gradskog u republički status vlast našla vrlo dobrog partnera u tadašnjoj, a i sadašnjoj rukovodećoj postavi...).
    Ali Vi, postovani gospodine ili ne znate, ili namerno prenebregavate cinjenicu da je u toj transformaciji kljucna uloga bila vodecih ljudi iz Demokratske stranke u Novom Sadu u to vreme. Raspitajte se pre nego krenete dalje u polemiku.
    Apsolutno ste u pravu da ovi koji sada traže povratak N.S.Gasa ne rade to da bi gradu bilo bolje. Odlican primer Vam je stanje u Toplani i kolicina od naroda sklonjenih para. Ni manje ni bezobraznije interesne grupe.
  • @Lalla

    26.10.2010 06:11
    Koji zakon?
    E moj Lallo. U ovoj drzavi se zakoni broje kada pricaju kloliko su ih doneli. A postuju samo kada vlastodrscima odgovara.
    Zakon o energetici je mrtvo slovo na papiru.
    Nismo li svedoci ovih dana kako Starovic i ostali Drqzini unuci montiraju delitelje po radijatorima, donose nove Odluke, prave nove tarifne pravilnike....
    Ima li tu zakona?
    Ili taj Starovic sa svojim racundzijama nije procitao taj Vas clan 54.Zakona o energetici koji zaista kaze da je mesto razdvajanja odnosno isporuka energenta MERRNI SET?
    A o sta tek reci vazecem Zakonu o zastiti potrosaca I o TOME DA JEDINICNA KOLICINA I JEDINICNA CENA MORAJU BITI JASNO ISKAZANI I PODLOZNI PROVERI!!
    I, koliko on pojma nema o tome sta prica, jos preti sa nekajvim udruzenjem za zastitu potrosaca - citaj Alijansom za energetsku efikasnost (kako se zove najnovija interesna grupa koja treba da pljacka potrosace)
  • 26.10.2010 06:01
    "Žao mi je što se na ovom primeru pokazalo da kompletna politička scena Novog Sada, na čelu sa gradonačelnikom prosto nema dovoljno jak glas koji bi se čuo u Beogradu".
    Kaze mladjani Starovic i zaboravlja da se taj glas ne cuje ni u Novom Sadu, a i da jedno po jedno JKP propada. JKP Stan, JKP Zelenilo SPENS, Toplana...
    O cemu onda taj momak prica?
  • gradjanin novog sada

    25.10.2010 19:22
    Ja kao gradjanin ove drzave i gradjanin Novog Sada hocu i zelim da sve sto se dogadja u Beogradu, svako odlucivanje MORA i Novi Sad da ucestvuje u tom odlucivnju, i da moze uvek ako je nezadovaljna grad NS da stavi veto na donetu odluku Beograda grada, zatim zelim da sve sto se rasproda u BG deo tih sredstava dodje i u Novi Sad, a sto ne bi bilo tako, jel smo jedna drzava ili nismo, jel su kod nas demokrate na vlasti ili nisu, a posto jesu u NS demokrate na vlasti,Izvrsno vece Vojvodine,gradonacelnik Novog Sada,... onda su moje zelje sasma normalne i moralne
  • 25.10.2010 15:50
    Novi Sad GAS će se utopiti u SRBIJAGAS !
    Ko sme u 100 evra ???
  • isidora

    25.10.2010 15:30
    zasto da se razlikujemo???
    Po cemu sam ja manje građanin Novog Sada od svih drugih ako moram da se grejem na gas. Hocu i ja subvencionisano grejanje... Samo napred!
  • Geometar

    25.10.2010 15:25
    Džaba
    Pa ako će gradska vlast da preuzme DP NS-Gas, kao što preuzima DP Geoplan koji je odlukom grada jos juna 2009 trebao da se pripoji Informatici. A danas radnici tog preduzeća nisu primili plate od maja meseca jer gradski moćnici nemaju sredstava da im plate za posao koji obavljaju, troše ono malo zarađenog novca na održavanje prosotrija (prazne) na bulevaru (400m2) oko kojih se kolju Republika, grad i Informatika, a Geoplan plaća režije. Tako da netreba dati neko preduzeće da gradski oci uništavaju. Prvo STAN, pa Geoplan pa bi NS-GAS, pa DOSTA VIŠE !!!
  • sale novosadjanin

    25.10.2010 15:09
    i jos nesto...
    nevidim da ce nam u dalekoj buducnosti biti ista bolje,posto ovde vladaju njihovi poslusnici u vidu ds,dss,sns,spo,rs.g17+,....
  • sale novosadjanin

    25.10.2010 12:39
    pitanje za sve
    sta nam je to dobro doslo iz bgd u zadnjih 100 godina?
  • Mister X

    25.10.2010 11:22
    Puna podrška vraćanju DP "Novi Sad-gas" NOVOM SADU, kao što i ime preduzeća govori!
  • 25.10.2010 11:11
    sve sto se nalazi na teritoriji grada Novog Sada TREBA da bude GRADSKO po ovakvim kriterijumima BGD-a znaci da mi novosadjani imamo APSOLUTNO pravo na LUKU BEOGRAD ako nemamo pravo na LUKU BEOGRAD onda ni BGD nema pravo na nas merni sistem, niti da naplacuju potrosnju gasa niti da odredjuje cenu gasa, a te kojekakve agencije koje su oformljenje zbog sto same beogradske vlasti treba ignorisati,
  • gradjanin

    25.10.2010 10:28
    isti status
    i mi potrasaci na gas zelimo da budemo pod okriljem grada.
  • Lalla

    25.10.2010 10:14
    nije samo to
    Kompletna distribucija gasa je pod velikim znakom pitanja!!!!
    Od 2004.godine trebalo bi da se distribucija vrsi po Zakonu o energetici;
    Clan 54.Zakona o energetici kaze da je mesto razdvajanja odnosno isporuka energenta MERRNI SET;
    samim tim sve sto se desava do mernog seta i sam merni set je u ingerenciji distributera!
    Samim tim nema Zakonskog osnova za korektivni koeficient,i PMI,kolji su izmiljeni nameti INDIVIDUALNIM POTRSACIMA GASA pod zastitom Agencije za energetiku!!!
    Prema vazecem Zakonu o zastiti potrosaca;JEDINICNA KOLICINA I JEDINICNA CENA MORAJU BITI JASNO ISKAZANI I PODLOZNI PROVERI!!
    Po dokumentu Agencije za energetiku;na nekih trideset strana je nacin obracuna samo koeficienta;
    Pa se postavlj krunsko pitanje;sta sve treba da zna jedan obican "smrtnik",koji koristi gas,struju...da bi mogao da proverava obracune distributera,a da NE BUDE POKRADEN?!?!?!?!
    Upravu je G.Milan,da se Grad polakomio da ce preuzeti bonifite distributera,pa se brzo povukao,da li po dorektivi iz Beograda,ili...
    Inace ovakvim radnjama i postupcima dobavljac i distributer se ugradjuju u cenu gasa izmedju 30% i 40%!!!!
    Pa tako kada je cena gasa povecana za 60% povecana su i zahvatanja dobavljaca i distributera!!!!
    A da Grad i Gradonacelnik nisu zainteresovani govori prevelika briga za gradjane koji se greju putem Toplane,na isti taj gas na koji se greju i individualni potrosaci!!!!
    Tako se uvode toplotni meraci;koji mere utrosak toplotne energije,sto je mnogo realnije nego merenje po osnovu potrosnje kubika gasa;i manje vise u svetu se to i ne radi!
    Pa tako potrosaci koji se greju putem toplana,koji je jedan od najpovoljnijih nacina grejanja,placaju u dvanaest mesecnih rata beskamatno.
    Distributer je rok placanja jednostrano pomerio sa 25.kako je u jos vazecem ugovoru,na 15.jednostrano i nakon petnaestog obracunava kamatu!
    Penzioneri penzije primaju u dva dela,drugi deo oko 25. tu se vrsi diskriminaciji penzionera gradjana Grada.....
    Neprvailnosti u nedogled;ali energetiku drzi SPS a Ministar policije je Predsednik SPS-a!!!!
  • novosadjanka

    25.10.2010 09:56
    I treba da se vrati gradu sto je njegovo. Ne posustajte, Novosadjani su uz vas.
  • Milan

    25.10.2010 09:00
    Sećamo se ...
    ... kako je za vreme "miloševićevske" vlasti "Novi Sad Gas" postao, od komunalnog javnog, republičko javno preduzeće. U to vreme vlast u Novom Sadu osvojila je opozicija i trebalo joj je oduzeti svaki mogući prihod. U transformaciji iz gradskog u republički status vlast je našla vrlo dobrog partnera u tadašnjoj, a i sadašnjoj rukovodećoj postavi "N.S.Gasa"(ništa se u rukovodtvu N.S.Gasa nije promenulo). Ovih dana "slavimo" 10 godina nove vlasti a N.S.Gas se još nije vratio gradu kojem pripada. Čini se, da je teško odreći se koristi koju "kontrola" nad ovim preduzećem donosi. Bojim se da i ovi koji sada traže povratak N.S.Gasa ne rade to da bi gradu bilo bolje.
  • Momčilo

    25.10.2010 08:53
    Hoćeš i ti početi da vadiš zube?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna